Back to school: bureau voor de kinderkamer

 Life Time Bureaus

Het eind van de zomervakantie is in zicht: tijd om de kinderkamer ook weer klaar te maken voor het nieuwe schooljaar. Even goed de bezem door het speelgoed en de kledingkast. Nu is het ook de tijd om te kijken naar een mooi bureau om huiswerk te maken, te spelen of te knutselen.

 

Hoekbureau FlexaMaten

Kinderbureaus zijn in diverse afmetingen verkrijgbaar. Zo zijn de kleinste bureaus geschikt voor jonge kinderen en de kleinere slaapkamers. Voor tieners die ook een computer op het bureau hebben staan is het handig om te kijken naar een ruimer bureau. Zo gaat het Emdeka bureau Match tot een breedte van 167 cm en het hoekbureau van Flexa kan uitgebreid worden tot een breedte van maar liefst 190 cm. Ruimte genoeg voor al je spullen!

 

Hoogslaper met bureau Life TimeRuimtebesparend

Heb je niet zo veel ruimte in de slaapkamer, kies dan voor een bureau onder een hoogslaper. Hier zijn vele mogelijkheden voor. Life Time heeft werkbladen voor onder een hoogslaper. Het hoekbureau van Flexa past ook perfect onder een hoogslaper.

 

 

 

Hoogte verstelbaar bureau Life TimeMeegroeien

Wil je een bureau dat mee kan groeien met je kind dan zijn er in hoogte verstelbare bureaus o.a. van Life Time: deze bureaus groeien mee met hun gebruikers. Je verstelt ze eenvoudig in hoogte van 56 tot maar liefst 78 cm. Als extraatje is het mogelijk om dit bureau met een brede lade te bestellen.

 

 

Kantelbaar Bureau Flexa

 

Ergonomie

Voor een ergonomische werkhouding heeft Flexa een bureau ontworpen met een kantelbaar werkblad. Kantel het blad in de gewenste stand en huiswerk maken is een fluitje van een cent.

 Life Time heeft voor onder de hoogslaper ook een ergonomisch werkblad met een uitsparing op de zitplek.

 

Verrijdbaar bureau HoppekidsVerrijdbaar

Wil je flexibel zijn, dan kies je voor een bureau op wieltjes. Dit bureau van Hoppekids is eenvoudig te verplaatsen en past ook onder een halfhoogslaper.

Maak dit bureautje compleet met zo’n leuk ladenblokje op wieltjes.

 

 

Opbergen

Vergeet niet om bij je bureau te kijken naar voldoende opbergruimte. Als je klaar bent met werken of spelen, kun je alles weer netjes opbergen. Soms heeft een bureau al een lade of opbergvak, maar er zijn ook veel bijpassende ladenblokjes en kleine kastjes beschikbaar.

 

 

Een koel briesje door de slaapkamer

Het voorjaar is begonnen en de warme maanden staan weer voor de deur. Natuurlijk hopen we allemaal dat het deze zomer weer lekker warm en zonnig wordt in Nederland. Overdag lekker er op uit in de zon en ’s avonds tot laat op een terras zitten. Helaas kleeft er aan deze warme zonnige dagen en zwoele avonden ook een nadeel: als je dan ’s avonds in je slaapkamer komt, kan het daar broeierig warm zijn. Met als gevolg slapeloze klamme nachten en vermoeid weer op staan.

Evening Breeze

Sfeerafbeelding Evening Breeze

Er zijn diverse mogelijkheden om de warmte in de slaapkamer te verminderen, door bijvoorbeeld het raam open te zetten, de lakens van je af te leggen of het gebruik van een ventilator of airconditioning. Al deze oplossingen hebben ook nadelen, zoals muggen in de slaapkamer, geluidsoverlast, droge lucht of een hoog energieverbruik.

De Evening Breeze van Eastborn biedt hiervoor de oplossing: een luifel voor boven je bed, waarin het onder alle omstandigheden en temperaturen koel en comfortabel slapen is.

Hoe werkt het?
De Eastborn Evening Breeze mengt gekoelde lucht, met de warme omgevingslucht boven het bed. Vervolgens dwarrelt gekoelde lucht zachtjes en aangenaam op je neer. Het volgende filmpje laat de eenvoudige werking van de Evening Breeze duidelijk zien.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=jHtW_v0aUXI&w=640&h=360]

 

Voordelen
Anders dan bij airco’s staat er bij de Evening Breeze niet continu een koude luchtstroom op je te blazen. Omdat de koeling alleen gericht is op de slaapplaats is het mogelijk om het raam open te laten. Muggen blijven uit de buurt, want die houden niet van koelte. Bovendien verbruikt de geluidsarme Evening Breeze 60% tot 80% minder energie dan een traditionele airconditioning.

Kom en laat je verfrissen in onze showroom!

Een goed hoofdkussen voor iedereen

Zoveel mensen, zoveel wensen. Onze uitgebreide collectie hoofdkussens bestaat daarom uit meer dan 60 verschillende kussens. Komende weken zullen we iedere keer 1 type in het zonnetje zetten. Maar eerst een blog over hoofdkussens. Waarom is een goed hoofdkussen nou zo belangrijk? En welke kussens zijn er eigenlijk?

Het belang van een goed hoofdkussen
Net als een goede matras is ook een goed hoofdkussen van wezenlijk belang voor een goede nachtrust. Het hoofdkussen moet de druk van de lichaamsdelen opvangen en verdelen. Alle zenuwen van het lichaam lopen door de nekwervels. Het is daarom van belang dat de nek en het hoofd op de juiste manier ondersteund worden. Kies daarom voor een kussen met de juiste ondersteuning, waarbij je nekspieren en wervels ontspannen, zodat je weer fris aan een nieuwe dag kunt beginnen.

De juiste ondersteuning
De slaaphouding verschilt van mens tot mens. Een buikslaper heeft een laag kussen nodig. Een rugslaper een wat hoger kussen en een zijslaper heeft wat meer stevigheid nodig. Tevens is de hoogte van het kussen voor een deel afhankelijk van het matras. Belangrijk is dat de wervelkolom bij iedere houding de juiste ondersteuning krijgt.

Vormvaste en vervormbare kussens
Vormvaste kussens, ook wel voorgevormde kussens, bieden therapeutische ondersteuning voor verschillende behoeften en slaaphoudingen. Het grote voordeel van een vormvast kussen is dat het kussen de gehele nacht dezelfde ondersteuning biedt. Voorbeelden van vormvaste kussens zijn latex kussens of Tempur kussens. Het traditionele vervormbare kussen is, zoals de naam al zegt, te vormen naar het gewenste model. Veelal zijn deze kussens gevuld met een synthetische of dons vulling die opschudbaar is en te vormen is naar jouw wensen. Dan is er ook nog een combinatie mogelijk van vormvast en vervormbaar. In deze half- vormvaste kussens wordt dan gewerkt met een vormvaste kern of neksteun in combinatie met een vervormbare vulling.

Beter 1 kussen dat past, dan 10 in de kast
Om je nog beter van dienst te kunnen zijn, is het in de winkel mogelijk om tegen een borg het geadviseerde kussen geheel vrijblijvend een aantal nachten uit te proberen. Je krijgt dan een nieuw kussen mee met een speciaal waterdicht, maar ademend kussensloop.

Schaapjes tellen

Hulpmiddel bij het schapen tellen

Als openingsartikel voor de categorie ‘Slaapmythen’ hebben we gekozen voor een blog over het tellen van schaapjes. Waar komt deze gewoonte vandaan? Werkt het echt? Uitproberen kan geen kwaad, maar zijn er misschien betere manieren om de slaap te vatten? We sluiten af met een uitgebreid 8-stappenplan om schaapjes te tellen.

Veel leesplezier, en slaap lekker!

Namens het team van De Bedstee,
Ilja de Vries

Waarom tellen we schapen wanneer we niet kunnen slapen?

Waarom tellen we geen leeuwen, olifanten of poedels? Er zijn verschillende theorieën. Een daarvan stelt dat het afstamt van de herders in Groot Brittannië. Herders moesten toentertijd een grote kudde schapen hoeden. Die moeten uiteraard regelmatig geteld worden om te constateren of het stel helemaal compleet is. Dat is natuurlijk een hele klus en heel vermoeiend. Het zal meer dan eens zijn voorgekomen dat een herder tijdens dit werk in slaap is gevallen.

Bron: The New York Times

Wat zegt de wetenschap?

Mensen met slaapproblemen doen er beter aan om zich ontspannende scenes voor de geest te halen dan om schaapjes te tellen, zo zeggen Britse onderzoekers van de Universiteit van Oxford. Schaapjes tellen volstaat volgens de onderzoekers niet om de geest te kalmeren en zorgen te vergeten.

De onderzoekers vergeleken diverse relaxatietechnieken bij 50 mensen met slaapproblemen. Diegenen die probeerden te denken aan rustgevende situaties (een kabbelend beekje, rustige muziek…) sliepen gemiddeld 20 minuten vroeger in dan diegenen die schaapjes telden. Omdat het denken aan een rustgevende scene interessanter en dus minder saai is dan schaapjes tellen én omdat het meer hersenruimte inneemt, zou het de slaap stimuleren.

Bron: New Scientist, januari 2002

Schaapjes tellen

8-stappenplan om schaapjes te tellen

  1. Ga op bed liggen en sluit je ogen.
  2. Stel je een nachtelijke hemel voor, met kleine, heldere sterren en een mooie sikkelvormige maan. Of, stel je een hemel bij daglicht voor, met een kleine groene heuvel, vol met kort, groen gras.
  3. Stel je een wit hek voor, over de hele heuvel.
  4. Visualiseer witte, pluizige schaapjes.
  5. Stel je voor dat de schaapjes over het witte hek springen, één voor één,  steeds elkaar opvolgend zonder onderbrekingen.
  6. Optioneel, kun je jezelf zien als de herder, die ze allemaal telt zodat er geen één verloren raakt.
  7. Visualiseer dit continue, zachtjestellend, “1.., 2.., 3.., 4.., 5…” Sommige mensen tellen het liefst in hun gedachten, anderen juist liever hardop – dit verschilt per persoon.
  8. Zak rustig weg, richting dromenland. Als je afgeleid raakt en de zorgwekkende gedachten komen terug, verzet je je er tegen en ga je weer terug naar het schaapjes tellen.

Bron: www.wikihow.com

Lekker samen onder de wol?

De koude herfst- en wintermaanden staan weer voor de deur. ’s Avonds kruip je lekker samen onder de wol. Tijd om eens te bekijken of je dekbed nog voldoet aan je wensen. Wist je dat er ook wollen partnerdekbedden zijn?

De Texelwool Special is een tweepersoonsdekbed, dat inspeelt op je persoonlijke voorkeuren. De Special bestaat uit twee dekbedden met aparte vulgewichten. Deze delen zijn eenvoudig aan elkaar te ritsen, zodat je toch samen kunt slapen onder één groot dekbed. De satijnzachte tijk geeft dat echte vleugje luxe. Ook dit dekbed is voorzien van het TexelWool comfortsysteem. Door de luchtige opbouw van de kroezende wolvezels heb je het meteen lekker warm. Je kunt dit dekbed in diverse maten via onze website bestellen. In de maat 240 x 220 kost de Texelwool Special € 499,-.

Een andere mogelijkheid is het donzen partnerdekbed van Donsana. Hierbij wordt een donzen dekbed uit de collectie van Donsana individueel gevuld. Je kunt zelfs de voetenzone extra vullen! Kom langs of neem contact op voor meer informatie.

Namens het team van De Bedstee,
Janneke van Galen

De Bedstee gaat bloggen

BlogOp 4 oktober 1990 ging De Bedstee open in het centrum van Zaandam. Tien jaar later, in januari 2000, verscheen de eerste website. Via meerdere vernieuwingen zoals deze, en deze, is de website geworden zoals hij nu is: www.de-bedstee.nl.

Eerder dit jaar zijn we begonnen met twitteren. We twitteren bijvoorbeeld over wijzigingen in de showroom, nieuwe collecties die we in ons assortiment opnemen en kortingsacties. Ook tweeten we nieuwe berichten en foto’s die we op onze facebookpagina plaatsen. Sinds 4 oktober 2011 -onze 21e verjaardag- zijn we namelijk ook actief op facebook. Op dit moment hebben wij er foto’s staan van bijvoorbeeld de showroom, ons team, kortingsacties en dergelijke. De inzendingen van de Flexa kleurwedstrijd zijn hier ook allemaal te bewonderen. De foto’s zijn gemakkelijk in onze fotoalbums te bekijken.

Terwijl je dit leest ben je getuige van onze nieuwe stap op het internet: De Bedstee gaat bloggen. Op deze weblog gaan we regelmatig berichten plaatsen met bijvoorbeeld innovaties en actualiteiten op slaapgebied, slaapweetjes en achtergrondinformatie over een van de merken of producten die wij verkopen. Je kunt je op deze weblog abonneren door in de rechterkolom je e-mailadres in te vullen en te klikken op ‘Schrijf mij in’.

We wensen je veel leesplezier en stellen je reactie op prijs.

Namens het team van De Bedstee,
Ilja de Vries